Ontmoet de natuur bij Kruidheerlijkheid 
Natuurlijk beleven, wandelingen, workshops en kruiden

Annemarie Huibers-Kessen

Foto door Simone KessenFoto door Simone Kessen

Meester Herborist en TriA© Wandel- en Ontstresscoach, senior adviseur duurzaam bouwen, getrouwd met Marco, cadeaumoeder van Simone, 5 honden (Twinkel, Nekane, Whisper, Dexter Doc en Flinn), woont in Westelbeers. 

Mijn passie is de natuur en alles wat zij te bieden heeft. De kleuren, de geuren, de smaak en het gevoel. Steeds sta ik ervan versteld hoe geweldig de natuur is aan de ene kant, hoe zij zich aan kan passen aan de omstandigheden aan de andere kant! 

De passie is er altijd geweest en heb ik in alle heftigheid ontdekt in een periode dat het niet goed met me ging, een burn-out.  De eerste periode niets kunnen en langzaam weer naar buiten en wandelen. Pas na een aantal maanden klaarde de mist op en zag ik weer de pracht van de natuur, niet alleen tijdens de wandelingen met mijn grote vriend Tico (een Spaanse adoptiehond) maar ook in de tuin. Een paar jaar later, tijdens een uitstapje met het team bij een herborist, werd ik gegrepen door haar verhaal en wat zij vertelde over de kruiden. Een groot deel van die kruiden stonden ook bij ons in de tuin. Dat uitstapje heeft me niet losgelaten en ik kocht mijn eerste kruidenboeken. Wat kon ik er toen en nu nog steeds in verdrinken. Het liet me niet meer los! 

Op zoek naar een opleiding voor Herborist die bij mij paste, kwam ik bij de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg terecht. Door de gepassioneerde docenten van de 'Academie' werd mijn enthousiasme nog meer geprikkeld. In 2015 heb ik de opleiding voor Meester Herborist afgerond. Mijn eindwerk voor de herboristenopleiding had alles te maken met mijn andere passie, onze honden; 'Kruiden en Honden' vooral gericht op de huid en de spijsvertering. En zo ontstond 'Kruidheerlijkheid'. 

Kruidheerlijkheid was de eerste naam die bij mij al tijdens mijn opleiding boven kwam drijven. De heerlijkheid van kruiden in al haar facetten voor je gezondheid, je smaak, je verzorging, de pracht in de groei en bloei.

Intussen is een andere droom werkelijkheid geworden een (woon)boerderij met een stukje grond voor de kruidentuin. Langzamerhand begint de kruidentuin te ontstaan en organiseer ik kruidenworkshops en -wandelingen en heb ik een aantal kruidentheeën samengesteld. Natuurlijk maak ik ook andere bereidingen en dan het liefst met anderen om mijn kennis over te dragen. De kennis van de natuur; de planten, de werking en de verwerking!  Daarnaast organiseer ik maandelijks een Beleef- en Verwonderwandelingen (groep) en kun je met mij gaan wandelen waarbij we aandacht besteden aan de dingen waar je in je leven tegenaan loopt (1-op-1) . 

We wonen op loopafstand van natuurgebieden. De connectie met de natuur is ook wat wandelen en beleven betreft gemaakt.

Ik nodig jullie uit om samen met mij,  jezelf en de kruiden (verder) te ontdekken en de natuur te beleven. 


De film is gemaakt door Joost van den Heuvel, Creative ondersteuning